Bierbrouwerij Dokkum:

In Brouwerij Dockum brouwen ze hun speciaalbieren op ambachtelijke wijze middenin het proeflokaal.
Hier combineren ze smaakmakende gerechten met de lekkerste speciaalbieren van Kâld Kletske en DUTCH IPA.

Alles te weten komen over het bijzondere brouwproces? Beleef een rondleiding en neem plaats tussen de koperen brouwketels voor een heerlijke proeverij. 

 

Bonifatius kapel Dokkum

In Dokkum staat ook het Bonifatius kapel. Hier ontdek je de historie van Bonifatius. Boek een rondleiding of wandeling door het fraai aangelegde parkje rondom het kapel.

 

Bolwerken

Een wandeling over deze bolwerken van 2,4 kilometer is een populaire activiteit met diverse bezienswaardigheden, zoals de molens Zeldenrust en De Hoop, de vier toegangspoorten, kanonnen uit de 19e eeuw en prachtige doorkijkjes.

 

Rondvaart

Elke dinsdag, donderdag en zaterdag middag van 14:00 t/m 15:00 uur. Een prachtige rondvaart door de grachten van historisch Dokkum, met aan boord de schipper en een gids die mooie verhalen en anekdotes verteld over deze prachtige stad. Tickets zijn verkrijgbaar bij Museum Dokkum of bel naar 0519-724221.

 

Winkels

Op vrijdagavond is het koopavond en elke woensdag is er markt van 10.00 tot 17.00 uur. Regelmatig is het koopzondag in Dokkum. Er zijn ontzettend veel leuke winkels in Dokkum. Voornamelijk heel veel boetiekjes wat het extra leuk maakt, want deze vindt je verder nergens. Neem bijvoorbeeld: 1622 Lifestyle, Sorella, Verrassend Mooi,  Mikaza, Nynstyles, 'T Keppeltje, IO Sorrido etc.

 

Restaurants

Toe aan een lekkere lunch? Of een uitgebreid diner? In Dokkum zitten ontzettend veel leuke hotspots. Schuif bijvoorbeeld eens aan bij: KB Food, De Waegh, Het Paviljoen, Artisante of Pizzaria Romana.

 

 

 


Leeuwarden

Op ongeveer 29 kilometer afstand zit onze hoofdstad Leeuwarden. Deze is in 2018 uitgeroepen tot culturele hoofdstad. Het is erg leuk om deze stad te verkennen. Met zijn vele winkelstraatjes, musea, terrasjes en vele andere activiteiten is het erg leuk een dag te spenderen in Leeuwarden. Ga bijvoorbeeld mee op een stadswandeling, of vaar in een bootje door de grachten. 

Ameland

 De boot naar Ameland is vlakbij. Vanuit Holwerd (11 kilometer van Dokkum) vaart deze rechtstreeks naar Ameland. Als je van de boot afstapt kun je direct fietsen huren. Het is erg leuk om op de fiets het eiland te verkennen. Fiets naar een van de dorpjes om daar lekker te lunchen, of ga picknicken in een van de duinen. Natuurlijk kun je ook lekker gaan zwemmen op een van de stranden. Kortom genoeg te beleven op Ameland! 

Lauwersoog

Op ongeveer 19 kilometer afstand zit het prachtige natuurgebied Lauwersoog. Hier kun je heerlijk wandelen in het bos, lekker relaxen op het strand, de vele boten bekijken in de visserij haven of natuurlijk een lekker vers visje eten in een van de vele visrestaurants die Lauwersoog rijk is. Vanaf Lauwersoog kun je tevens de boot nemen naar Schiermonnikoog.